Sastojci:
- 4 tortilje
- 200 g šampinjona
- 1 crvena paprika
- cherry paradajz
- 20 listova baby špinata
- zelena salata
- 1 glavica crvenog luka
- 2 čena bijelog luka
- 1 šolja rendanog cheddar sira
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber
- biljni začini
Priprema:
Isjeckajte i očistite šampinjone, crveni i bijeli luk i čeri paradajz. Crvenu papriku isijecite na trakice. U većem tiganju zagrijte maslinovo ulje, pa dinstajte luk, paradajz, papriku i šampinjone oko 10-15 minuta. Začinite po ukusu, pa nastavite kratko miješati.
U drugom, suvom tiganju, prepecite tortilju na srednje jakoj vatri, oko 30 sekundi sa svake strane. Potom dodajte dio prethodno napravljene smjese, pospite rendanim čedar sirom i dodajte nekoliko listova baby špinata i zelene salate. Preklopite i urolajte, pa ponovite dok ne potrošite sastojke.
Uživajte!