Svježa tjestenina se priprema od svega nekoliko sastojaka, a najčešće samo brašna, vode i jaja, zahvaljujući čemu dobija posebna svojstva i nutritivne vrijednosti koje će te povesti na raskošno putovanje kroz svijet jednih od najljepših mediteranskih ukusa, kojem ćeš se uvijek rado vraćati. Priprema se za svega nekoliko minuta i odlično upija sve vrste sosova, bez obzira da li preferiraš lagane umake na bazi maslinovog ulja i povrća, ili bogate i kremaste sosove. Najfinija svježa tjestenina sadrži isključivo prirodne sastojke, bez aditiva i konzervansa, a mi smo izdvojili tri neodoljiva specijaliteta u kojima ćeš beskompromisno uživati!
Carbonara
Ako želiš osjetiti pravi duh Rima, onda nema bolje paste od carbonare. Ovaj klasik italijanske kuhinje tradicionalno se priprema sa guanciale slaninom, koja se dobija od sušenih svinjskih obraza, nudi bogatu aromu i topi se tokom prženja, ostavljajući savršenu bazu za sos. Blagu orašastu notu i mliječnu aromu ovom delikatesu daje sir Pecorino Romano, koji obogaćuje svilenkastu teksturu umaka i doprinosi posebnom gastronomskom doživljaju.
Bolognese
Bolognese pasta je savršem obrok za ljubitelje tradicionalnih ukusa i bogatih sosova. Čuveni bolognese sos se lagano krčka dok mljeveno meso ne postane nevjerovatno sočno, šireći kuhinjom neodoljive mirise. Ono što ovu pastu čini posebnom je način na koji se kuva, uz malo mlijeka za još mekši zalogaj i baršunastu teksturu, koja se u kombinaciji sa svježim paradajzom i blago pikantnim ukusom Grana Padano sira stapa u savršeno ukomponovanu simfoniju.
Quattro formaggi
Ova pasta spaja četiri vrste sira u kremastu, bogatu kombinaciju, ostavljajući prostora da eksperimentišeš i uparuješ sireve koje voliš, a mi smo odabrali kombinaciju sa Mozzarellom, Roquefort sirom, Parmigianom Reggianom i Goudom. Gouda će tvom specijalitetu donijeti kremaste i suptilno slatke tonove, dok svježa Mozzarela lagano balansira orašastu aromu Parmigiano Reggiano sira. Sa druge strane, intenzivni Roquefort sir upotpuniće cjelokupno iskustvo svojim pikantnim, blago dimljenim tonovima.