Priprema: 30 minuta
Složenost: lako
Sastojci:
- 500g špageta
- 400g ćurećeg mljevenog mesa
- 450g paradajz pelata
- 100g pakovanog sjeckanog crvenog luka
- 20ml susamovog ulja
- 3 cherry paradajza
- 1 mala kašika bijelog luka u prahu
- 1 mala kašika bosiljka
- 1 mala kašika kombinovane kalijumove soli
- 1 mala kašika mljevenog bibera
- 1 mala kašika šećera
Priprema:
Skuvajte tjesteninu u slanoj kipućoj vodi. Na zagrijanom ulju uz često miješanje i na jakoj temperaturi propržite sjeckani crveni luk i mljeveno ćureće meso. Dodajte paradajz pelat i malu kašiku šećera kako bi se smanjila kiselost. Kada se sos ukuva dodajemo špagete i začine te po potrebi podlijemo sa malo vode u kojoj su se kuvale špagete. Miješamo na laganoj vatri dok se okusi ne sjedine i ne dobijemo željenu gustinu.