Bogatstvo aroma svježih sastojaka sa zavodljivim začinskim kombinacijama čine meksičku kuhinju jednom od omiljenih. U jedinstvenoj mješavini tekstura i ukusa izdvaja se pikantnost koja svim meksičkim jelima daje poseban šarm. Danas vam predstavljamo recept za meksičku salatu sa Robin Hot chilli maslinovim uljem – idealnim dodatkom za sve ljubitelje hrane sa posebnim karakterom.
Sastojci:
200 g grilovane piletine
2 šolje kuvanog graha
1 šolja kuvanog kukuruza
1 crvena paprika isjeckana na kockice
1 zelena paprika isjeckana na kockice
1 mali crveni luk
1 avokado isječen na kockice
1 šaka sjeckanog svježeg peršuna
sok od 1 limete
2 kašike Robin Hot chilli maslinovog ulja
so i biber po ukusu
Priprema:
U velikoj posudi za salatu, kombinujte kuvani grah, grilovanu piletinu, kukuruz šećerac, crvenu i zelenu papriku, crveni luk i isjeckani avokado. U manjoj posudi, pripremite preliv za salatu tako što ćete pomiješati sok od limete, Robin Hot chilli maslinovo ulje, sitno sjeckani peršun, so i biber. Dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine i prelijte preko salate. Lagano promiješajte salatu kako biste ravnomjerno rasporedili preliv i začine. Ostavite salatu da odstoji u frižideru najmanje 30 minuta kako bi se ukusi sjedinili i salata se ohladila.