07/26/2016

Ljeto na Vrbasu

Od 10.07. do 24.07.2016. godine bili smo podrška  manifestaciji “Ljeto na Vrbasu”, koja je jedna  od najstarijih manifestacija u Bosni i Hercegovini, te datira od daleke 1953. godine kada su organizovane prve trke kajak i dajak čamaca.

Ovogodišnja manifestacija ‘Ljeto na Vrbasu’ ima veoma bogat sadržaj. Pored tradicionalnih skokova sa Gradskog mosta, trka dajak i kajak čamaca i kotlićijade, održani su i sajam suvenira i rukotvorina, trubački sabor, sportska takmičenja na obalama Vrbasa, basket za dječake i djevojčice, kotlićijada, trka kajak i dajak čamaca, odbojka i fudbal na pijesku.  U sportskim igrama svoje talente pokazali su i naši zaposleni.

Posebna je zanimljivo da dubina Vrbasa na mjestu u koji se skače iznosi svega dva i po metra, a skače se sa visine od 12 metara, te je potrebo veliko umijeće i hrabrost skakača da bezbjedno skoči sa te visine.

Veliko nam je zadovoljstvo što smo i ove godine bili dio tradicionalne manifestacije u Banjaluci i uživali u druženju sa hrabrim, dragim i veselim ljudima.