05/20/2019

III PANEL ZA TRUDNICE U BANJOJ LUCI

Poseban događaj u našem gradu, panel za trudnice, održan je 14. maja, u organizaciji naših dugogodišnjih prijatelja iz škole za trudnice Radosnica. Riječ je o interaktivnom danu za trudnice i buduće očeve, koji tretira teme o trudnoći, porodu i roditeljstvu, a podijeljen je na teoretski, praktični i zabavni dio.

Trećem panelu za trudnice prisustvovalo je više od 350 budućih roditelja koji su imali priliku da slušaju predavanja prof. dr Vesne Ećim Zlojutro: „Epigenetika – fetalno programiranje“, dr Ljube Višekrune, specijaliste pedijatrije i neonatologije: „Dojenje“, dr Veroslave Milošević, specijaliste pedijatrije i neonatologije: „Značaj upotrebe vitamina K1 i D3 i omega kiselina kod novorođenčeta“, prim. mr. dr Vesne Ćurić, specijaliste ginekologije i akušerstva: „Savremeni nadzor trudnoće“, dr Dejana Nikića, specijaliste anesteziologije sa reanimacijom: „Epidural“, dr Milane Lekić BTG: „Matične ćelije“ te babice Gordane Bednaš: „Novosti iz porodilišta“.

U praktičnom dijelu, polaznice škole za trudnice Radosnica pokazale su budućim majkama kako se vježba u trudnoći, tehnike disanja te koliko je za porod važna psihofizička priprema.

Panel je otvoren zabavnim dijelom, uz pomoć najmlađih učesnika, polaznika KUD-a „Čajavec“, koji su pristune pozdravili koreografijom „Splet narodnih igara“.

Mi smo se, kao i prethodnih godina, pobrinuli da trudnicama ne manjka voćnog osvježenja, a najsrećnije od njih nagradili smo poklon paketima koji će im doprinijeti da spremno dočekaju svoje prinove.

Radujemo se narednom druženju sa školicom Radosnica.