Pileća prsa su jedno od omiljenih jela širom svijeta, a postoji nekoliko trikova kako ih pripremiti tako da budu savršeno hrskava i sočna iznutra. Danas otkrivamo tri fantastična načina pohovanja piletine i pozivamo vas da ih isprobate i pronađete svoj omiljeni.
1 Klasična pohovana piletina
Sastojci:
- 400 g pilećih prsa isječenih na trakice
- 1 šolja brašna
- 2 jajeta
- 1 šolja prezle
- so i biber
Priprema:
Posolite i pobiberite pileća prsa, a zatim pripremite tri duboka tanjira. U prvi stavite brašno, u drugi umućena jaja, a u treći stavite prezlu, pa tim redom uvaljajte piletinu u svaki od sastojaka. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Pileće filete pržite sa svake strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Poslužite odmah, uz pire krompir i salatu.
2 Cornflakes hrskava pileća prsa
Sastojci:
- 300 g pilećih prsa
- 2 jajeta
- 200 ml jogurta
- 100 g oštrog brašna
- so
- biber
- 1 kašičica bijelog luka u granulama
- malo ljute papričice ili chilija
- 300 g cornflakesa
Priprema:
Pileća prsa isijecite na tanke trake pa ih posolite. Umutite jaja sa jogurtom i brašnom, pa dodajte začine. Usitnite cornflakes i stavite ga u dublji tanjir. U smjesu od jaja, brašna i jogurta umočite svaki komad piletine pa ga odmah prebacite u tanjir sa mrvljenim cornflakesom, tako da ga obložite sa svake strane. Složite tako panirane odreske u veći pleh za pečenje. Pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta. Poslužite uz pikantni umak i pomfrit.
3 Crispy Chips piletina
Sastojci:
- 400 g pilećih prsa
- so i biber po ukusu
- 1 kesica tortilja čipsa
- 2 jajeta
Priprema:
Začinite solju i biberom. Potom u blenderu izmiksajte čips dok ne dobijete sitne mrvice, te ga prebacite u duboki tanjir. U drugom tanjiru umutite jaja, te svaki komad piletine umočite u jaja, a zatim obložite mrvicama čipsa. Piletinu pecite na zagrijanom ulju, dok ne postane hrskava i zlatno smeđa. Poslužite uz preliv od sira i pomfrit.