Omlet je idealan izbor za doručak, ručak ili čak večeru, a ono što ga čini posebno zgodnim jeste mogućnost upotrebe različitih sastojaka. U nastavku vam donosimo recept za klasični francuski omlet uz koji ćete veoma lako uživati u brzom i ukusnom obroku.
⦁ 3 jaja
⦁ 2 kašičice mlijeka
⦁ so, biber
⦁ 1 kašika maslinovog ulja
⦁ crvena paprika
⦁ 50 g Cheddar sira
⦁ 100 g šunke
Priprema:
Umutite jaja u zdjeli dok ne postanu pjenasta, a potom dodajte mlijeko, so i biber, te dobro promiješajte smjesu. U drugoj posudi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri i ulijte jaja, a zatim preko njih sjeckanu crvenu papriku, sir i šunku. Nakon nekoliko minuta, kada su jaja gotov pečena, savijte omlet prema sredini pomoću lopatice i Ostavite kratko na vatri kako bi se i unutrašnjost zapekla a sir otopio. Poslužite uz svijež paradajz i rukolu.
Prijatno!