mojMarket
  • Akcije
  • Marketi
  • Blog
  • Klub osmijeha
  • Volim
  • Zaposlenje
  • Novosti
  • O nama
  • Internet trgovina
mojMarket
  • Akcije
  • Marketi
  • Blog
  • Klub osmijeha
  • Volim
  • Zaposlenje
  • Novosti
  • O nama
  • Internet trgovina

Fine ideje za hrskave tartove od lisnatog tijesta

byadmin insavjeti posted19 September, 2023
0
0
Fine ideje za hrskave tartove od lisnatog tijesta

Ideja za druženja sa ukusnim zalogajima nikad nije dosta, i danas ćemo vam otkriti mali trik. Nije tajna da je lisnato tijesto naš pouzdani saveznik kada želimo provesti manje vremena u kuhinji, pa će fini i hrskavi  tartovi biti sjajno brzo posluženje u filmskim večerima i neplaniranim kućnim okupljanjima. U nastavku pogledajte kako ih sve možete pripremiti.

Paradajz tart

Isijecite paradajz na tanke kolutove. Potom u drugoj posudi umutite jaje, pa dodajte malo sira, peršun, bosiljak, sjeckani bijeli luk i origano. Sipajte fil na lisnato tijesto, te poredajte pripremljene kolutove paradajza. Posolite i pobiberite, pa pecite oko pola sata, dok tijesto ne porumeni.

Tartovi sa kruškama i ruzmarinom

Isijecite tijesto na četvrtaste komade zatim sredinu premažite kašičicom džema od kruške. Nakon toga, tanko narežite kruške i složite ih preko džema. Pomiješajte žumance sa kašičicom vode i četkicom za pečenje premažite ivice kore. Pecite u rerni zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.

Tart sa šparogama

Tijesto podijelite na tri jednaka dijela. U zdjelici usitnite feta sir, pavlaku i malo bijelog luka, a zatim dobro sjedinite smjesu i rasporedite po tijestu. Potom složite šparoge, te ih posolite i pobiberite. Pecite u rerni zagrijanoj na 180°C dok tijesto ne postane zlatno žute boje.

Tartovi sa jagodama

U manjoj posudi pomiješajte riccotta sir sa medom i slatkom pavlakom, zatim isijecite lisnato tijesto na više dijelova. Rasporedite smjesu po tijestu, zatim premažite džemom od jagoda i pospite sjeckanim jagodama i listićima badema. Pecite u rerni zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.

Tartovi od karamelizovanog luka i cherry paradajza

Sitno isjeckajte crveni luk, a zatim ga propržite na zagrijanom maslinovom ulju dok ne postane blago karamelizovan. Cherry paradajz isijecite na polovine i pospite sa malo soli. Isijecite lisnato tijesto na manje komade, i premažite maslinovim uljem, dodajte karamelizovani luk i cherry paradajz. Pecite oko 30 minuta ili dok tijesto ne porumeni.

Bilo da se odlučite za slatke ili slane verzije tartova, ili pak kombinujete najbolje iz oba svijeta, sigurno nećete pogriješiti!

  • Mochi: Priča o najpopularnijem japanskom slatkišu
    Mochi: Priča o najpopularnijem japanskom slatkišu
  • KESTREL: Upoznajte vrhunske škotske lagere!
    KESTREL: Upoznajte vrhunske škotske lagere!
  • Rukola-  svestrani dodatak i inspiracija u kuhinji
    Rukola- svestrani dodatak i inspiracija u kuhinji
  • Da li ste probali pohovanu fetu?
    Da li ste probali pohovanu fetu?
  • Kako pripremiti veggie burgere?
    Kako pripremiti veggie burgere?
  • Osvježavajuća voćna Caprese salata
    Osvježavajuća voćna Caprese salata
  • Al dente ili Al forno: Mali italijanski pasta rječnik
    Al dente ili Al forno: Mali italijanski pasta rječnik
  • GAEA: Ukusi Grčke na vašoj trpezi
    GAEA: Ukusi Grčke na vašoj trpezi

Naši odjeli
Akcije
Blog
Privatna robna marka Volim

Novosti
Sponzorstva i donacije
Zaposlenje
Klub osmijeha

Besplatna info linija
0800 50 243
Politika privatnosti

2023. mojMarket

MojMarket.ba koristi "kolačiće" da bismo vam pružili najbolje iskustvo prilikom korišćenja našeg web sajta.

O tome koje kolačiće koristimo i kako da ih isključite možete saznati više u .

mojMarket
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima se čuvaju u vašem pretraživaču i obavljaju funkcije kao što su prepoznavanje kada se vratite na našu web stranicu. Na ovaj način pomažete našem timu da razumije koji su dijelovi sajta najinteresantniji i korisniji.

Samostalno možete prilagoditi sve postavke kolačića ili ih sve omogućiti odjednom.

Osnovna podešavanja

Da bi sačuvali vaša podešavanja o tome koje kolačiće želite da koristite sa ovog sajta, neophodno je da ova opcija uvek bude uključena.

Ako onemogućite ovaj kolačić, nećemo moći da sačuvamo vaše preferencije. To znači da ćete svaki put kada posjetite ovu web stranicu morati ponovo omogućiti ili onemogućiti kolačiće.

Google Analitika

Ovaj sajt koristi Google analytics servis za prikupljanje anonimnih informacija, kao što su broj posjetilaca na stranici i najpopularnije stranice.

Korišćenje ovog kolačića nam pomaže da poboljšamo naš sajt.

Molimo uključite "Strictly Necessary Cookies" kako bi mogli sačuvati vaša podešavanja!

Politika privatnosti

Više o našoj politici privatnosti možete saznati na stranici Politika privatnosti