Domaća pašteta od piletine je jednostavna za pripremu i idealna je kao namaz i dodatak sendvičima. Vodićemo vas korak po korak kroz pripremu ovog ukusnog specijaliteta.
Sastojci:
- 400 g pilećih grudi
- 200 g pileće džigerice
- 1 crveni luk
- 2 čena bijelog luka
- 2 kašike maslaca
- ¼ šolje pilećeg bujona
- 1 kašika pavlake
- 2 kašike soka od limuna
- morska so
- biber
- svježa majčina dušica
- mljevena slatka paprika
- maslac
Priprema:
Isjeckajte pileće grudi i džigericu na sitnije komadiće kako bi se lakše i brže ispekli. Začinite ih sa kašičicom soli, bibera i tucane paprike. Potom zagrijte 2 kašike maslaca u većem tiganju na srednje jakoj vatri. Za to vrijeme sitno isjeckajte crni i bijeli luk i dodajte ih u tiganj. Dinstajte 5 do 7 minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Kada luk postane mekan, dodajte pileće grudi i džigericu, te pržite od 8 do 10 minuta. Ostavite piletinu da se malo ohladi, a potom je stavite u blender zajedno sa lukom, pilećim bujonom, pavlakom i sokom od limuna. Sameljite dok ne dobijete glatku smjesu, i začinite sa malo soli, bibera, svježom majčinom dušicom i mljevenom paprikom po ukusu. Ukoliko je smjesa previše gusta, dodajte još malo pilećeg bujona. Gotovu paštetu prebacite u staklenu teglicu i dobro zatvorite. Ohladite je u frižideru najmanje 2 sata prije posluživanja.
Uživajte!