Pohovanje sira već odavno nije nepoznanica na našim trpezama. Vjerovatno ste već uživali u pohovanom kačkavalju, a da li ste probali pohovanu fetu? Iznenađujuće dobar spoj različitih aroma u hrskavoj teksturi koja krije mekanu i kremastu fetu, se u savršenoj harmoniji ukusa topi u ustima. Pogledajte naš recept u nastavku i otkrijte zašto je oduševila sve koji su je probali.
Pohovana feta
Sastojci:
250 g feta sira
2 jajeta
1 kašičica mljevene crvene paprike
1 kašičica svježe mlevenog bibera
100 g brašna
100 g susama
4 kašike meda
Priprema:
Iscijedite fetu, posušite je i isijecite na jednake kockice. Sa strane umutite jaja, a u drugoj posudi pomiješajte brašno, biber i crvenu mljevenu papriku. U treću posudu sipajte susam, a zatim fetu uvaljajte u jaja, pa u brašno i ponovo u jaja, a za kraj obložite susamom. Ponavljajte postupak sve dok ne iskoristite svaku kockicu fete, a u međuvremenu zagrijte maslinovo ulje na tavi. Pecite fetu u dubokom ulju par minuta sa obje strane a potom ih ocijedite na kuhinjskom ubrusu. Dok su još vruće prelijte medom i poslužite. Uživajte!