Praznici su vrijeme kada se stolovi ukrašavaju bogatim ukusima i mirisima iz cijelog svijeta, a Chorizo kobasica se nameće kao nezaobilazan dio te raskoši. Njena karakteristična crvena boja, dimljena aroma i pikantni tonovi savršeno se uklapaju u prazničnu čaroliju!
Ova sočna španska kobasica donosi šmek sunčane Iberije sa pravom kombinacijom začina, dimljene paprike i kvalitetnog svinjskog mesa, spremna da obogati tvoje raskošne antipasto plate i praznična druženja i trpeze. Dimljena i sušena na prirodnom vjetru, svojim aromama osvojiće svačije nepce i pružiti pravo gastronomsko uživanje uz smijeh i druženje sa najdražima.
Chorizo možeš isjeckati na kolutiće i napraviti male sendviče kao savršeno posluženje i predjelo, ili jednostavno ubaci kobasicu u tavu i obogati omlet ili pržene krompiriće. Sitno isjeckana najbolje će ići uz recept za tradicionalno meksičko jelo chili con carne, a možeš je sjediniti i sa sitnim sirom za nadjev u tortilja rolatima. Jedan od najljepših načina da je poslužiš za praznike je uz svježe pečeni hljeb, namazan tankim slojem krem sira i preliven sa malo maslinovog ulja, a možeš je koristiti i kao ključni sastojak u rustičnim tjesteninama.
Kada ti treba nešto brzo i neodoljivo – Chorizo se savršeno kombinuje s drugim sirevima, suvim mesom kao što je Iberico pršut, maslinama, suvim voćem i orašastim plodovima, bilo da je poslužuješ kao dio plate sa ostalim delikatesima, ili uz hrskave bruskete i krekere. Njen pikantan i dimljeni karakter savršeno se slaže sa blago kremastim sirevima poput Brie ili Camemberta koji idealno balansiraju začine, a za one koji uživaju u intenzivnijim ukusima mogu upariti Chorizo sa kozjim ili Roquefort sirom.
Suvi šampanjac ili pjenušavo vino učiniće ove kombinacije pravim prazničnim slasticama, zato podijeli najljepše ukuse sa prijateljima uz zdravicu!