Za uživanje u slatkim radostima ovog puta donosimo jedan moćan spoj čokoladnog brownie-a i cheesecake- a sa malinama. Kombinacijom sočnog biskvita i kremastog fila mnogima omiljene torte od sira, prošarane osvježavajućom notom maline, dobijate formulu za oduševljenje svih koji ga probaju. U nastavku pogledajte recept za cheesecake brownie koji u trenu nestaje sa tanjira.
Sastojci:
Za brownie biskvit:
200 g čokolade za kuvanje
180 g rastopljenog maslaca
250 g šećera
3 jajeta
1 kašičica arome vanilije
120 g brašna
25 g kakaa
½ kašičice soli
130 g čokoladnih mrvica
Za cheesecake nadjev:
230 g krem sira
65 g šećera
1 veliko jaje
1 kašičica arome vanilije
Za posip:
100 g malina
Priprema:
U velikoj posudi, zajedno otopite čokoladu i maslac, a zatim dodajte šećer, jaja, vaniliju, brašno, kakao i so. Miješajte dok smjesa ne postane glatka, a potom dodajte čokoladne mrvice. Nakon toga pripremite cheesecake nadjev tako što ćete pomiješati krem sir, šećer, jaje i ekstrakt vanilije. Miksajte dok ne postane glatko i kremasto, a zatim dobijeni nadjev ostavite u frižideru na 10-20 minuta. Potom ulijte polovinu smjese za brownie u pleh za pečenje, a preko nje ravnomjerno rasporedite nadjev sa krem sirom. Dodajte ostatak smjese za brownie na vrh punjenja od krem sira, i za kraj pospite malinama i preostalim čokoladnim mrvicama. Pecite vaš cheesecake brownie 35-45 minuta u rerni zagrijanoj na 175°C. Kada je gotov ostavite da se ohladi u frižideru najmanje 30 minuta prije nego što poslužite.