Pišemo s ljubavlju

Grašak – zeleni dragulj prirode

Grašak predstavlja zeleni dragulj među povrćem – pored raznolikih mogućnosti pripreme, nudi i bogat niz hranljivih sastojaka koji ga čine ...

Domaća pašteta od piletine

Domaća pašteta od piletine je jednostavna za pripremu i idealna je kao namaz i dodatak sendvičima. Vodićemo vas korak po ...

Tikvice – riznica vitamina

Kada poželite da svojim obrocima dodate malo osvježenja, tikvice su pravi izbor. Mogu se pripremati na različite načine i zadovoljiti ...

Upoznajte Maasdam

Zelene doline Holandije, donose jedan poseban gastronomski dragulj koji osvaja svojim izuzetnim ukusom i karakterističnim izgledom. Predstavljamo vam Maasdam, tradicionalni ...

Savjeti za pripremu ukusne pastrmke

Pastrmka je čuvena po svom ukusnom mesu, a kada se pripremi na pravi način predstavlja poseban specijalitet na trpezi. Zato ...

Upoznajte Karavaki i Aromatics grčku kozmetiku

Prilikom izbora kozmetike kojoj ćemo pokloniti svoje povjerenje, važno je voditi računa o mnogo različitih faktora – prije svega o ...

Trapist sir – neodoljivi gost svake trpeze

Postoji mnogo razloga zbog kojih je trapist jedan od sireva kojem ljubitelji delikatesa jednostavno ne mogu da odole. Njegov jedinstveni ...

Domaća focaccia sa cherry paradajzom i maslinama

Focaccia je fini italijanski hljeb od fermentisanog tijesta, stilom i teksturom sličan klasičnoj pizzi. Kao jedan od dragulja italijanske kuhinje, ...

Memel sirevi – Od litvanskih pašnjaka do vaše trpeze

Litvanska regija pod nazivom Mala Litvanija je oblast poznata po svojoj mljekarskoj tradiciji koju i danas brižno njeguje. Mljekara Vilvi ...

Pivo i grickalice: Spremite se za maraton romantičnih filmova

Stiže nam i taj ružičasti dan u godini. Ljubav je u vazduhu, što znači da je vrijeme za male planove ...