Pišemo s ljubavlju

Kinoa – idealan dodatak jelima

Kinoa je popularna među kulinarskim stručnjacima i ljubiteljima izbalansirane ishrane kako zbog svojih aroma tako i zbog brojnih benefina. Poznata ...

Patatas bravas – pikantni zalogaji koje ćete obožavati

Patatas Bravas je neizostavan deo španske tradicionalne kuhinje, a njegova popularnost brzo se proširila i izvan granica Španije. Ovo jelo ...

Kako da pripremite savršen bolognese sos

U svijetu kulinarskih užitaka, malo je stvari koje mogu da pariraju popularnosti bolognese sosa. U srcu ovog nadaleko poznatog specijaliteta ...

Šafran – zlato među začinima

Šafran je pravi dragulj među začinima, poznat po svojoj intenzivnoj zlatno-žutoj boji i jedinstvenom, zavodljivom mirisu. Ovaj začin, koji se ...

Dolmades – duh mediterana na vašoj trpezi

Dolmades je jedno od najprepoznatljivijih tradicionalnih grčkih jela. Ovaj autentični specijalitet predstavlja harmoniju vinove loze, začina i mesa, koja će ...

Uživajte u italijanskoj svježoj tjestenini De Angelis

Otkrijte svijet De Angelis tjestenine koja se priprema od prirodnih, pažljivo odabranih sastojaka, savršeno upija sosove i donosi poseban gastronomski ...

Juneći gulaš na jednostavan način

Juneći gulaš je klasik u mnogim kuhinjama širom svijeta, a način na koji se priprema u velikoj mjeri zavisi od ...

Domaći kikiriki puter

Kikiriki puter predstavlja pravu poslasticu za ljubitelje orašastih namaza. Ovaj ukusni i hranljivi krem ima bogatu istoriju i izuzetan kulinarski ...

Francuski omlet

Omlet je idealan izbor za doručak, ručak ili čak večeru, a ono što ga čini posebno zgodnim jeste mogućnost upotrebe ...

Lahmajun – tradicionalna turska mini pica

U ovom tekstu, vodimo vas na malo putovanje do živahnih ulica Istanbula, prepunih mirisa i boja, gdje se iz pekara ...