27/Jan/2017

Spoj sa komšinicom?

Spoj sa komšinicom ili drugim riječima „Šta bi svaki pravi muškarac trebao imati u kući?“

Bilo da je riječ o dugogodišnjoj  simpatiji, ljetnoj avanturi ili proslavi godišnjice veze jedno je sigurno – hrana nam pomaže da se borimo protiv stresa i izgledamo opuštenije. Ali šta ako niste brat blizanac Džejmija Olivera, a i savjete koje vam je mama govorila vezano za kuhanje i niste baš najpažljivije slušali?

PRIPREMITE HRANU UNAPRIJED

Ako kojim slučajem imate talenta i ljubavi za kuhanje, najbolje je hranu pripremite unaprijed kako biste svojoj partnerki mogli posvetiti potrebnu pažnju. Najbolje je kuhati nešto u čemu vać imate iskustva i što ste pripremali, jer zagorjelo ili prezačinjeno jelo je  najnepoželjniji mogući scenario.

NEMOJTE SE NAPITI!

Vino je idealan izbor aperitiva za svako doba dana. Školsko pravilo za služenje vina : riba i bijelo meso uz bijela vina, a plava riba i crveno meso sa crnim vinima. Ono što je najbitnije, a nije vezano za izbor vina, je to da ostanete trijezni! Možda bi vam i oprostile koju kap više na prvomajskoj proslavi, ali u intimnoj atmosferi sigurno ne žele pripitog sagovornika.

MASLINE I VINO

Kada je brzina i jednostavnost pripreme u pitanju sir i masline su u samom vrhu. Ovaj jednostavan obrok uvijek možemo dodatno obogatiti maslinovim uljem ili posuti sjemenkama za finalni užitak.

SA DORUČKOM NEMA IZNENAĐENJA

Ako ste se probudili pored najdivnije i najnježnije osobe na svijetu, potrudite se zadržati pogodnosti takve situacije i napravite doručak. Svi se dobro sjećamo one raklame „Kada si gladan nisi svoj“ i budite uvjereni da isto pravilo vrijedi i za žene. Priprema domaćih jaja i čaša mlijeka robne marke VOLIM je siguran izbor vašag zajedničkog doručka.

ŠTA AKO SVE POĐE PO ZLU?

Šta ako ste se upustili u pripremu obroka i potom  vidjeli da nemate sve namirnice, ako se sve pretvorilo u totalni debakl? Domaći trgovački lanac mojMarket ima aktivnu on line kupovinu gdje kroz par jednostavnih koraka možete naručiti prehrambene proizvode i one će u rekordom roku biti dostavljane na vaša vrata.

mojMarket, najbolje od nas!