Skuša sa hrskavim povrćem

Ljeto i more nisu jedini period u godini kada trebate uživati u morskim specijalitetima. Jela od ribe ne smijete zaboraviti ni tokom zimskog perioda. Zašto?
Jer obiluje kvalitetnim bjelančevinama, laka je za probavu i sadrži esencijalne masnoće a i pravi je izbor i za vaše mališane.
Sastojci:
Šta je potrebno za jedan ukusan „morski“ ručak?
- 1 Skuša (250-300g)
- So,biber,zacin
- mrkva
- tikvica
- paprika(crvena,zelena)
- bijeli luk
- celer
- maslinovo ulje
Priprema:
A kako se priprema?
Skušu rasjeći od glave do repa,polako odvojiti od kosti,sa jedne i druge strane,zaciniti solju,biberom, zacinom i posuti maslinovim uljem. Filete razvuci da se dobije okrugao oblik.stavit u rernu 15ak minuta na 160stepeni. Povrce oprati ocistiti i isjeci na zilijen. Dinstati na malsacu i maslinovom ulju,prvo staviti mrkvu i celer,zatim papriku i tikvicu,pred sam kraj dodati bijeli luk.Vazno je da namirnice ostanu hrskave,svjeze,tj na pola termicki obradjene. Kada je riba gotova,preruci se u tanjir i u sredinu ribe staviti povrce i posuti sa malo maslinovog ulja. Servirati odmah.