Rebra u sosu

Sastojci:
- 2 komada rebra
- 100 grama smeđeg šećera
- 1 mala kašika soli
- 1 mala kašika crvene paprike
- 1 mala kašika papra
- 1 mala kašika bijelog luka u prahu
- 400 ml Barbecue sosa
Priprema:
Rebra stavite na aluminijsku foliju, pa ih položite na lim za pečenje. Odstranite membranu nožem.
Mješavinu šećera, soli, bibera, bijelog luka i paprike dobro utrljajte u rebra.
Dobro zamotajte rebra u aluminijsku foliju sa svih strana, pa ih stavite peći u prethodno zagrijanu rernu na 150 Celzijevih stepeni, oko 130 minuta.
Izvadite rebra iz rerne, pažljivo ih razmotajte, pa preko njih prelijte gotov barbecue sosa kojeg možete razblažiti s nešto meda. Sos, naravno, možete i sami napraviti.
Vratite rebra u rernu još 10 do 15 minuta da se sos zapeče. Poslužite sa salatom. Prijatno.