27/Jan/2017

Rebra u sosu

Sastojci:

  • 2 komada rebra
  • 100 grama smeđeg šećera
  • 1 mala kašika soli
  • 1 mala kašika crvene paprike
  • 1 mala kašika papra
  • 1 mala kašika bijelog luka u prahu
  • 400 ml Barbecue sosa

Priprema:

Rebra stavite na aluminijsku foliju, pa ih položite na lim za pečenje. Odstranite membranu nožem.

Mješavinu šećera, soli, bibera, bijelog luka i paprike dobro utrljajte u rebra.

Dobro zamotajte rebra u aluminijsku foliju sa svih strana, pa ih stavite peći u prethodno zagrijanu rernu  na 150 Celzijevih stepeni,  oko 130 minuta.

Izvadite rebra iz rerne, pažljivo ih razmotajte, pa preko njih prelijte gotov barbecue sosa kojeg možete razblažiti s nešto meda. Sos, naravno, možete i sami napraviti.

Vratite rebra u rernu još 10 do 15 minuta da se sos zapeče. Poslužite sa salatom. Prijatno.