27/Jan/2017

 Krofnom do zaposlenja

Velika konkurencija na polju marketinga i informacione tehnologije , primorala je Lukasa na vrlo kreativan potez u svrhu pronalaženje posla.

„Rođen sam tu i tu, završio sam to i to…“ i prije nego završite rečenicu vaša biografija završi na jednom mjestu koje nije direktorov radni sto. Ponovo se pitate šta nije bilo u redu, upisujete kurs mandarinskog jezika kako biste poboljšali svoje vještine, ali stvari su zapravo dosta jednostavnije.

Dvadeset petogodišnji amerikanac Lukas Lya imao je ideju koja bi i vas mogla inspirisati i podstaći u vama onu kreativnu, šarenu stranu koja je zapravo najčešći razlog zašto bi neko zaposlio baš vas.

Lukas je tražio posao u San Francisku i, umjesto slanja molbi i konkurisanja na razorazne pozicije, napravio listu vodećih agencija i korporacija tog područja, a usko su vezane sa sfere njegovog poslovnog interesovnja. Željenim je poslodavcima kupio krofne, upakovao ih u kutiju u koju je potom stavio svoju biografiju, obukao se u uniformu dostavljača i pobrinuo da svakom od donosioca odluka u firmi lično uruči krofne.

 

Poruka u kutiji s krofnama glasi:

“Zdravo, Ova isporuka nije greška. Pravio sam se da sam momak koji dostavlja robu kako bih bio siguran da je moj CV poslat vama lično. Kao što ste primjetili, ja prilazim problemima na drugačiji način i što je najvažnije – volim da ih riješim. Moje ime je Luka. Imam pet godina iskustva u marketingu. Divim se vašoj kompaniji i želio bih da radim za vas”.

 

A vama, bilo da je riječ da tražite posao ili ga već imate preporučujemo topla peciva mojMarket . Na topla peciva sa čokoladom niko ne može ostati ravnodušan!

mojMarket najbolje od nas!