25/Oct/2021

BRZ I NEODOLJIVI KOLAČ OD JABUKA

Jesen je idealna za osvježavajući kolač od jabuka koji se lako pravi i još lakše jede.

Sastojci:

1 kg jabuka
3 kesice pudinga po želji
Pakovanje piškota ili petit keksa
6 kašika šećera (ili manje ako su jabuke slađe)
0,5L vode

Priprema:

Jabuke ogulite i narendajte ili sitno nasjeckajte. Stavite ih u veću posudu za kuvanje, dodajte šećer i sve zajedno kuvajte oko 15 minuta. U posebnoj posudi, razmutite puding u vodi i, uz konstantno miješanje, sjedinite puding i jabuke. Sklonite posudu sa vatre kada se jabuke i puding vežu u homogenu smjesu.

Pleh ili kalup za kolače srednje dubine, obložite prijanjajućom folijom. Na dno posude poređajte piškote ili keks i preko prelijte smjesom od jabuka i pudinga. U zavisnosti od veličine pleha ili kalupa, ponovite proces dokle god imate materijala, s tim da bi posljednji sloj trebalo da bude onaj od keksa.

Posudu stavite u frižider na hlađenje. Kada je kolač potpuno hladan, pripremite tacnu na kojoj ćete ga dekorisati i sjeći. Pleh u kojem je rashlađeni kolač je potrebno da “prevrnete” na tacnu tako da dno sada bude vrh kolača. Skinite prijanjajuću foliju i servirajte kolač sa umućenim šlagom i ukrasnim mrvicama a možete ga dekorisati i po vašoj želji.

Uživajte!