mojMarket
  • Akcije
  • Marketi
  • Blog
  • Klub osmijeha
  • Volim
  • Zaposlenje
  • Novosti
  • O nama
  • Internet trgovina
mojMarket
  • Akcije
  • Marketi
  • Blog
  • Klub osmijeha
  • Volim
  • Zaposlenje
  • Novosti
  • O nama
  • Internet trgovina

3 trika za pečenje savršenog svinjskog karea

byadmin insavjeti posted20 January, 2023
0
0
3 trika za pečenje savršenog svinjskog karea

Svinjski kare je osjetljiv dio mesa kojeg je moguće prepeći i isušiti ako mu ne posveti odgovarajućua pažnja. Upravo zato sa vama dijelimo savjet za savršeni kare koji će se topiti u ustima. Evo na što morate pripaziti dok ga spremate.

  1. Marinada

So će omekšati meso, pa je poželjno dobro nasoliti odreske minimalno 30 minuta prije pečenja, a idealno bi bilo četiri sata prije pripreme. Za još bolji okus mesa pripremite  kupku od soli – 700 mililitara hladne vode i 3 kašike krupne morske soli, pa u njoj potopite kare. Meso će imati bolji okus ako u marinadu stavite svježe začinsko bilje, bijeli luk i limun.

  1. Počnite na tavi

Svinjski kare je lako isušiti – pa je važno kontrolirati termičku obradu. Započnite pečenje na vrućoj tavi kako biste karamelizovali meso. Za to će vam biti potrebno oko tri minute. Ako meso stavite na hladnu tavu, odrezak će imati neprivlačnu sivu boju umjesto zlatno-smeđih nijansi.

  1. Završite u rerni

Svinjski kare će biti ispečen kada najdeblji dio odreska dosegne 60 do 62° C. U zavisnosti od debljine odreska za to će vam biti potrebno 6 do 10 minuta pečenja u prethodno zagrijanoj rerni na 200°.

  • Mochi: Priča o najpopularnijem japanskom slatkišu
    Mochi: Priča o najpopularnijem japanskom slatkišu
  • KESTREL: Upoznajte vrhunske škotske lagere!
    KESTREL: Upoznajte vrhunske škotske lagere!
  • Fine ideje za hrskave tartove od lisnatog tijesta
    Fine ideje za hrskave tartove od lisnatog tijesta
  • Rukola-  svestrani dodatak i inspiracija u kuhinji
    Rukola- svestrani dodatak i inspiracija u kuhinji
  • Da li ste probali pohovanu fetu?
    Da li ste probali pohovanu fetu?
  • Kako pripremiti veggie burgere?
    Kako pripremiti veggie burgere?
  • Osvježavajuća voćna Caprese salata
    Osvježavajuća voćna Caprese salata
  • Al dente ili Al forno: Mali italijanski pasta rječnik
    Al dente ili Al forno: Mali italijanski pasta rječnik

Naši odjeli
Akcije
Blog
Privatna robna marka Volim

Novosti
Sponzorstva i donacije
Zaposlenje
Klub osmijeha

Besplatna info linija
0800 50 243
Politika privatnosti

2023. mojMarket

MojMarket.ba koristi "kolačiće" da bismo vam pružili najbolje iskustvo prilikom korišćenja našeg web sajta.

O tome koje kolačiće koristimo i kako da ih isključite možete saznati više u .

mojMarket
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima se čuvaju u vašem pretraživaču i obavljaju funkcije kao što su prepoznavanje kada se vratite na našu web stranicu. Na ovaj način pomažete našem timu da razumije koji su dijelovi sajta najinteresantniji i korisniji.

Samostalno možete prilagoditi sve postavke kolačića ili ih sve omogućiti odjednom.

Osnovna podešavanja

Da bi sačuvali vaša podešavanja o tome koje kolačiće želite da koristite sa ovog sajta, neophodno je da ova opcija uvek bude uključena.

Ako onemogućite ovaj kolačić, nećemo moći da sačuvamo vaše preferencije. To znači da ćete svaki put kada posjetite ovu web stranicu morati ponovo omogućiti ili onemogućiti kolačiće.

Google Analitika

Ovaj sajt koristi Google analytics servis za prikupljanje anonimnih informacija, kao što su broj posjetilaca na stranici i najpopularnije stranice.

Korišćenje ovog kolačića nam pomaže da poboljšamo naš sajt.

Molimo uključite "Strictly Necessary Cookies" kako bi mogli sačuvati vaša podešavanja!

Politika privatnosti

Više o našoj politici privatnosti možete saznati na stranici Politika privatnosti