3 supe od sira koje će vas oduševiti ove jeseni
Jesen je doba za tople, nježne i bogate i zalogaje na trpezi. A šta bi je moglo bolje ispuniti od ukusne supe? Danas donosimo jedan fini užitak za ljubitelje sira, i otkrivamo tri recepta za neodoljive supe od sira koja će vas osvojiti svojom aromom i teksturom. U nastavku ćete saznati kako sir uključiti u jesenje gastronomske doživljaje, bez obzira da li ste strastveni gurman ili jednostavno u potrazi za novim kulinarskim idejama.
Krem supa od kravljeg sira
Za pripremu ovog ukusnog predjela ili laganog obroka u ne treba vam mnogo vremena, a kada se sastojci spoje ukus postaje prava fantazija!
Sastojci:
2 l vode
1 mrkva
1 crveni luk
1 manji korijen celera
400 g kravljeg sira
2 kašike bijelog kukuruznog brašna
3 jajeta
1 kašika sirćeta
Priprema:
Sitno isjeckano povrće kuvajte u vodi dok ne omekša. Zatim sir izmrvite i pomiješajte sa kukuruznim brašnom, pa ga dodajte u lonac i ostavite da ključa nekoliko minuta, a zatim sklonite sa šporeta. Umutite sirće i jaja, pa sipajte u čorbu, promešajte i vratite da se kuva još koji minut.
Krem čorba od brokolija i cheddar sira
Ovo je jedna od najjednostavnijih, a najukusnijih ideja ikada, pa nema sumnje zašto je tako popularna u poslednje vrijeme.
Potrebno vam je:
20 g putera
2 čena bijelog luka
brašno
jedna narendana mrkva
jedna manja glavica brokolija
1.5 l vode
½ kocke za supu
200 ml neutralne pavlake
100 g rendanog cheddar sira
so i biber
Priprema:
U šerpi istopite puter, dodajte bijeli luk i 4 kašike brašna, pa miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Zatim dodajte šolju supe, a onda i mrkvu i brokoli, kao i pavlaku za kuvanje. Na kraju, dodajte dvije šolje rendanog chedar sira i dobićete preukusnu kremastu čorbu u kojoj ćete uživati.
Krem supa od tvrdog sira
Bogati i intenzivni ukusi tvrdih sireva fantastično se spajaju sa nježnim topljenim sirom i pavlakom, u finu kremastu supu koja će vas povesti do najljepšeg gastronomskog užitka.
Potrebno je:
50 g putera
3 kašike brašna
2 trougla topljenog sira
100 g tvrdog sira ( kačkavalj, gauda, edamer)
2 kašike pavlake
1 kocka za supu
peršun
so i biber
Priprema:
Otopite 50g putera dodajte brašno, propržite i nalijemo 1-1,2 l vode. Kada supa počne da kuva dodamo kocku za supu, topljeni sir i narendani sir. (najukusnije je sa dimljenim sirom). Miješajte dok se sve ne otopi, pa dodajte još dvije kašike pavlake u koju ste stavili sitno sjeckan peršunov list. Posolite i pobiberite po ukusu.